Διαμαγνητικη Αντλια
CTU Mega 18
Η Διαμαγνητική Αντλία CTU Mega 18 αντιπροσωπεύει την κύρια οργανική εξέλιξη στον τομέα της μη επεμβατικής ιατρικής αποκατάστασης.

Η ένταση του μαγνητικού πεδίου είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη (2 Tesla) από τις κοινές συσκευές μαγνητοθεραπείας και ο τρόπος εκπομπής του παλμού, σε αντίθεση με την μαγνητοθεραπεία όπου η εκπομπή είναι συνεχής ή μεταβαλλόμενη, είναι υπερπαλμικός.

Η τεχνολογία αυτή εκμεταλλεύεται τους μηχανισμούς της διαμαγνητικής απώθησης δίνοντας την δυνατότητα επίτευξης 3 διαφορετικών ενεργειών:

  • Προώθησης ενεργών μορίων
  • Κίνησης των ενδοκυττάριων και εξωκυττάριων υγρών
  • Ενδογενή βιοδιέγερση

Ο μηχανισμός της μαγνητικής απώθησης που παράγεται από τα υπερπαλμικά πεδία υψηλής έντασης (πεδία DIA) είναι η αρχή που η Διαμαγνητική Αντλία Mega 18 εκμεταλλεύεται για την επιτάχυνση και την προώθηση ενεργών μορίων εντός του ιστού.

Τα πεδία DIA χρησιμοποιούνται λόγω της ικανότητάς τους στην βελτίωση των κυτταρικών λειτουργιών, διεγείροντας το διακυτταρικό δίκτυο χάρη στην αυξημένη χρήση οξυγόνου.

Στη θεραπεία με τη Διαμαγνητική αντλία είναι διαθέσιμες 5 επιλογές ισχύος ( 10J – 90J ), η παράμετρος αυτή είναι σχετίζεται με το βάθος στο οποίο η δραστική ουσία προορίζεται (ανάλογα με την επιτάχυνση των μορίων). Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την συχνότητα του παλμού (7 συχνότητες 1Hz – 7Hz) και είναι σχετική με την ποσότητα των παρεχόμενων ενεργών μορίων.

Η χρήση του συστήματος, επιτρέπει την προσέγγιση της περιοχής κλινικού ενδιαφέροντος με συγκέντρωση των δραστικών ουσιών, σημαντικά ανώτερη από το όριο δράσης τους, με τρόπο άκρως επιλεκτικό και σε διάφορα επιθυμητά βάθη έως και 20 εκατοστά.

Η θεραπεία με την Διαμαγνητίκη Ανλία CTU Mega 18 είναι:

1

Μη επεμβατική και εντελώς ανώδυνη θεραπεία.

2

Θεραπεία προσαρμοσμένη στην αναπτυσσόμενη πολυπλοκότητα της παθολογίας.

3

Τεχνική παρέμβασης που εφαρμόζεται αμέσως μετά το τραύμα ή στις προ- και / ή μετεγχειρητικές φάσεις.

4

Τεχνική που επιτρέπει την επέμβαση στο κατεστραμμένο δέρμα (πληγές στο κρεβάτι, διαβητικό πόδι, μετεγχειρητικά τραύματα) χωρίς να χρειάζεται άμεση επαφή με το δέρμα.

5

Τεχνική που επιτρέπει την επέμβαση σε περίπτωση εκτεταμένης ακινητοποίησης (απευθείας σε επίδεσμο, αγκύλες, γύψο) χωρίς να χρειάζεται άμεση επαφή με το δέρμα.

6

Τεχνική ικανή να εμφυτεύει φάρμακα χωρίς τη χρήση βελόνων ή ηλεκτρικού ρεύματος με τεράστιο πλεονέκτημα για τον ασθενή από την άποψη της άνεσης και της επαναληψιμότητας της παρέμβασης.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας, είναι συνάρτηση δύο σημαντικών παραγόντων όπως:

  • Η διάρκεια της θεραπείας
  • Η ισχύς των παλμών

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την περιοχή και τον βαθμό διάχυσης της συγκεκριμένης νόσου. Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της θεραπείας μερικών φλεμονόδων νόσων των αρθρώσεων και/ή των τενόντων, ο Ασθενής είναι δυνατόν να αισθανθεί αύξηση του πόνου.Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην αύξηση της αιματικής ροής και στην οξυγόνωση του ιστού.

Εφαρμογη
Η θεραπεία με υπερπαλμικά μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης ενδείκνυται στην:
Ορθοπεδικη και Τραυματολογια
Οστικά οιδήματα, σκελετικές κακώσεις, τραύματα και εκφυλιστικές βλάβες, σχηματισμός οστικού πόρου, κατάγματα και ψευδοαρθρίτιδες.
Αθλητιατρικη
Τενοντίτιδες, μώλωπες, κράμπες, διαστρέμματα.
Ρευματολογια
Ρευματικές ασθένειες και φλεγμονές.
Δερματολογια
Σε εκτεθειμένες κακώσεις του δέρματος (πληγές και έλκη). Επιτάχυνση των διαδικασιών αναπαραγωγής των ιστών.
Νευρολογια
Σε παθήσεις τόσο φλεγμονώδεις όσο και εκφυλιστικές, τα μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης επηρεάζουν των ερεθισμό της νευροκινητικής πλάκας και την αξονική αποφυάδα των νευρώνων.
ΩΡΛ
Σε καταστάσεις φλεγμονής όπως αμυγδαλίτιδες και ιγμορίτιδα.

Προτιμησεις Απορρητου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.