ΜΕΘΟΔΟΣ DRS
DRX 9000-9500
Πρότυπη Θεραπεία Αυχένος – Μέσης
Χωρίς Χειρουργική Επέμβαση

Απαραίτητο δε για την εφαρμογή της είναι τα πλέον σύγχρονα και υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα που διαθέτει η ιατρική και η φυσικοθεραπεία στο κόσμο σήμερα και κυρίως ΑΝΩΔΥΝΑ – ΑΣΦΑΛΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ για τη θεραπεία αυχένος και μέσης και κατά το οξύ στάδιο με την έγκριση FDA & CE.

Μετά από χρόνια κλινικών ερευνών από τον C. Norman Shealy και τους συνεργάτες του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1996 στην ιατρική κοινότητα της Αμερικής. Τον Απρίλιο του 1997 έλαβε την πιστοποίηση του FDA και άρχισε να διατίθεται προς εφαρμογή σε ορθοπεδικούς, νευροχειρούργους και φυσικοθεραπευτές στην Αμερική.

Ενδείξεις

Προβολή δίσκου
Ρήξη δίσκου
Κήλη δίσκου
Εκφύλιση δίσκου
Στένωση σπονδυλικού σωλήνα
Σύνδρομο faset
Στένωση μεσοσπονδύλιων τρημάτων
Προεγχειρητικά & μετεγχειρητκά στους ασθενείς

Αντενδείξεις

Εγκυμοσύνη
Σπονδυλοδεσία
Μεταστατικό καρκίνο
Οστεοπόρωση (μεγαλύτερη 40%)
Ανεύρισμα αορτής (μεγαλύτερo 5χιλ)

Το DRX 9000 και DRX 9500 είναι αποδεδειγμένο ότι έχει θεραπεύσει επιτυχώς το 86% των ασθενών που πάσχουν από προβλήματα σπονδυλικής στήλης.

Ο μηχανισμός δράσης είναι διαφορετικός από αυτόν της κλασικής έλξης η οποία διεγείρει τους υποδοχείς τάσης των παρασπονδυλικών μυών πράγμα το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την μυϊκή τους σύσπαση και κατά συνέπεια την αύξηση της ενδοδισκικής πίεσης.

Η μέθοδος αποσυμπίεσης παρακάμπτοντας τη διέγερση των υποδοχέων τάσης των παρασπονδυλικών μυών δεν δημιουργεί μυϊκή σύσπαση πράγμα το οποίο συμβάλει στην ελάττωση της ενδοδισκικής πίεσης, την συρρίκνωση της κήλης, την διευκόλυνση της εισροής οξυγόνου και λοιπών συστατικών στον μεσοσπονδύλιο δίσκο.

Το DRX9000 και DRX9500 ρυθμίζει την γωνία διαχωρισμού των αρθρικών επιφανειών (π.χ. για DRX9000 Ο4-Ο5 ή Ο5-Ι1 κ.λ.π και για το DRX9500 Α5-Α6 ή Α6-Α7 κ.λ.π ) και την ποσότητα της δύναμης που είναι αναγκαία για την αποφόρτιση του συγκεκριμένου επιπέδου, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της ίασης στο τμήμα του δίσκου.

Σε μελέτη που έγινε στο ΠΠΓΝ Πατρών υποβλήθηκαν:
0
ασθενείς από 17 – 80 ετών
0
άνδρες με Μ.Ο. ηλικίας 49 ετών
0
γυναίκες με Μ.Ο. 52 ετών

Η συμπτωματολογία των ασθενών από 1 μήνα – 10 έτη ενώ στα απεικονιστικά ευρήματα ( αξονικός ή μαγνητικός τομογράφος ) παρατηρήθηκαν κήλες από 0,6 – 1,5 cm οι οποίες αφορούσαν Ο3 – Ι1 διαστήματα. Όλοι οι ασθενείς ήταν υποψήφιοι για χειρουργική αποκατάσταση.

Αποτελέσματα μετά τη θεραπεία 20 συνεδριών σε διάστημα 5 – 6 εβδομάδων.

Από 389 ασθενείς ολοκλήρωσαν 309 τη θεραπεία

Από τους 309 που αποπεράτωσαν τη θεραπεία ποσοστό 72% παρουσίασαν άριστα αποτελέσματα, 21% μέτρια ή φτωχά, 4% αποδόθηκε σε άλλη αιτία, 3% μόνον υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κανέναν ασθενή δεν προκλήθηκε βλάβη ή επιδείνωση της προϋπάρχουσας βλάβης.

Προτιμησεις Απορρητου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.